Yleistä

Itämainen miekkailu on vauhdikas ja käytännönläheinen miekkataistelulaji, jossa hyödynnetään myös lyöntejä, potkuja ja pitoja harjoittelutilanteen mukaisesti. Lajissa hyödynnetään useamman kamppailulajin parhaita puolia käytännön miekkakamppailutilanteissa. Ydinlajit vaikuttajina ovat haidong gumdo ja taekwondo

Lajille tyypillisiä piirteitä ovat nopeat ja voimakkaat miekanviillot, pehmeät pyöreät liikeradat, tehokas parikamppailu.

Harjoituksissa painotetaan tekniikoiden toimivuuteen parikamppailutilanteissa. Tekniikoihin tutustutaan parin kanssa käytännön läheisemmin ja opitaan sitä kautta ymmärtämään tekniikoiden tärkeys ja miekkailun perustaidot. Innostuksen lisääntyessä myös taitoa harjoitellaan yksin ja parin kanssa tehtävin harjoittein. Tilanteisiin lisätään peruskurssin jälkeen myös potkuja, lyöntejä ja estetään vastustajan liikkeitä pidoilla.

Välineenä käytetään pehmeää parikamppailumiekkaa sekä puista miekkaa. Jäljitelmämiekan voi hankkia myöhemmin edistyneellä tasolla, jolloin harjoitellaan enemmän miekan käsittelyä ja myöhemmin oikeankin miekan käyttö tuntuu turvallisemmalta.

Asusteena käytetään mustaa lyhythihaista yläosaa ja mustaa normaalilahkeista housuja. Asusteen hankkiminen on vapaaehtoista. Edistyneellä tasolla voi alkaa halutessaan käyttämään hakamaa (leveä lahkeisia housuja) normaalin harjoitteluasusteen päällä.

Harjoittelu mustaan kestää vähintään 3-5 vuotta.

Harjoittelijan tyypillinen ikä 7-100 vuotta.

Yleisimmät, viikoittaiset harjoitteet:

  • parikamppailuharjoitteet parin kanssa
  • perusliikeharjoituksia parantamaan parikamppailutekniikkaa
  • miekan käsittelyäKuukausittaiset harjoitteet- heittolyönnit
  • kynttilän sammutus ja paperin leikkausHarvemmin tehtävät harjoitteet, mustalla vyöllä- oikealla miekalla tehtävät harjoitteet
  • bambun tai vastaavan leikkaukset
  • muut mahdollisten materiaalien leikkaukset