Rauman miekkailijat rySyksyllä tarjoamme peruskursseja noin yli 7-vuotiaille. Nuorempia voidaan ottaa mukaan, mutta suosittelemme myös lapsen tueksi omaa vanhempaa mukaan. Tällöin peruskurssista menee edelleen yksi harjoittelumaksu.

Ryhmien kesken harjoittelu poikkeaa hieman toteutustavaltaan, mutta silloin tällöin saatamme joutua olemaan samassa harjoituksessa ohjaajatilanteen mukaan. Tällöin harjoittelun sisältö kuitenkin tukee jokaisen harrastajan tavoitteita.

Harjoittelu on kerran viikossa noin 1h. Saliharjoittelun lisäksi toivomme jokaisen tekevän "kotiläksynä" kotiharjoittelua. Kotiharjoittelua ohjeistetaan harjoituksissa, mutta seuran sivuille tänne peruskurssiosioon laitamme jokaisen harjoittelun jälkeen kotiharjoitteluohjeen/videon. Kotona tehtävät harjoitteet voit itse ajoittaa miten haluat 1h kokonaisuudeksi tai useaksi pienemmäksi 10-15 min osioiksi.

Peruskurssivaihe päättyy keltaisen vyön graduointiin ja harjoittelu jatkuu normaalisti uusilla tavoitteilla. Graduoinnit pidetään joulukuussa ennen pientä joulutaukoa. Harjoittelu jatkuu tammikuussa samaan aikaan ja samassa paikassa.

Ryhmiin pääsee mukaan tammi- ja helmikuun ajan! Muina aikoina kannattaa tiedustella tilannetta.


Kirjoituksien aikana 27.2.-3.4.2023 harjoittelupaikka muuttuu. Harjoittelemme tällöin THOL:n salilla Steniuksenkatu 8

Kartta THOL:n salille:https://www.raumanmiekkailijat.fi/pic/Winnova-salin_sijaintikartta.png


Lasten ryhmä (peruskurssi ja jatkavat)

Lapsille noin 7-12-vuotiaille tarkoitettu oma harjoitteluryhmä.

Harjoitukset järjestetään Otan monitoimisalilla omassa salinpuolikkaassa.

Harjoitukset sunnuntaisin klo 16:00 - 17:00

Peruskurssi nuoret ja aikuiset

Nuorille ja aikuisille, eli yli 12-vuotiaille tarkoitettu oma harjoitteluryhmä.
Harjoitukset järjestetään Otan monitoimisalilla omassa salinpuolikkaassa.

Harjoitukset sunnuntaisin klo 17:00 - 18:00

Jatkoryhmä nuoret ja aikuiset

Syksyllä 2022 aloittaneille yli 12-vuotiaiden jatkoryhmäläisille tarkoitettu oma harjoitteluryhmä.
Harjoitukset järjestetään Otan monitoimisalilla omassa salinpuolikkaassa.

Harjoitukset sunnuntaisin klo 16:00 - 17:00


Kurssimaksut

Kurssimaksu koostuu harjoittelumaksusta ja jäsenmaksusta hinnaston mukaisesti.
Hinnasto

Harjoitteluvälineet

Harjoittelemme pääasiassa pehmeillä parikamppailumiekoilla ja puumiekoilla. Pehmeät parikamppailumiekat ovat kevyeitä ja alkuvaiheessa käytämme niitä juuri keveyden vuoksi, jotta kädet tottuvat rasitukseen. Puumiekkoja käytämme yksilöharjoitteluun, mutta myöhemmin kurssin jälkeen harjoittelemme niilläkin kontrolloitua paritekniikkaa.

Puumiekan kannattaa hankkia itselleen, jolloin se tukee paremmin myös kotiharjoittelua. Parikamppailumiekankin voi ostaa halutessaan, mutta seura tarjoaa niitä aina lainaksi. Miekkojen kantamiseen suosittelemme hankittavaksi myös miekkapussin. Miekkatarvikkeiden hinnat löytyvät hinnastosta

Harjoitteluasusteet

Jokaisella kamppailulajilla on oman tyylinen asuste, jossa on mukava harjoitella ja liittyy olennaisesti myös lajin kotimaan kulttuuriin ja perinteisiin. Meilläkin on oma asuste, jonka väri hieman vaihtelee vyötasojen mukaisesti. Värivöisillä on musta asu ja mustavöisillä värit vaihtelevat vyöarvon mukaisesti.

Peruskurssilla harjoittelemme sisäliikunta-asusteissa ja avojaloin. Vaaleapohjaisia sisäliikuntakenkiä voi käyttää tarvittaessa.
Peruskurssin jälkeen suosittelemme viimeistään lajiasun hankintaa. Lajiasun tilaus voidaan ottaa vastaan milloin vain, mutta tilaus tehdään keskitetysti Suomen hankinnoista vastaavan kanssa 2-3 kertaa vuodessa. Pukujen ja muiden varusteiden hankinnasta tulee tarkempi info sähköpostilla kurssin aikana.